کشکنه(kashkeneh)
این غذای محلی از دیرباز در استان بوشهر و شهرستان های آن رواج بوده است و من به این فکر افتادم که تصاویر آماده سازی این غذا را برای شما عزیزان بازدیدکننده شرح دهم.
تصویر خمیر آماده شده
تصویر چانه های آماده شده
مواد اولیه لازم:
1.گندم آسیاب شده(گمنه،للک)
2.داری زرد(زرد چوبه)
3.ماست در آب حل شده
تصویر (کشکنه) آماده برای خشک شدن
برای ساخت و آماده سازی این غذا ابتدا ماست را در آب حل کرده و به اصطلاح دوغ میشود و بعد گندم اسیاب شده (گمنه،للک) را با دوغ آماده شده مخلوط کرده و خمیر میسازیم البته قبل از خمیر کردن زرد چوبه اضافه میکنیم و به مدت 2 شبانه روز باید یک جا گذاشته شود.بعد از موعد مقرر خمیر آماده شده را چانه میکنیم و بعد زیر آفتاب پهن میکنیم.تصاویر را مشاهده میکنید.
این غذا را با ماهی تازه و همچنین با ماهی خشک شده(متو)میپزد و میل میکنند.امیدوارم اموزش های لازم رو به شما داده باشم و شما این غذا را بپزید و لذت ببرید.
این عکس متعلق هست به سال 90 و مربوط به کلاس های تابستانی میباشد که تدریس کننده آن سید حسن قادری بوده است.
((تاریخچه ضرب المثل))((دار تِری مرد کِری))((dar terri marde kerri))
((تاریخچه ضرب المثل بالا به این صورت میباشد که در قدیم مردم روستای گنخک میگفتند که اگر کسی حرف گوش نمیدهد و فلان کار را درست انجام نمی دهد یه مرد ناشنوا باید او را با چوب دستی بزند دلیلش هم این بود تا صدای ناله شخص را نشنود و کارش را به نحو احسن انجام دهد.))
((معنی امروزی این ضرب المثل:یعنی فلان شخص را هر تو باهاش تا کنی کار خود را انجام میدهد و حرف گوش نمیکند.))
ضرب المثل جدید گنخکی
(عروس ناوُسُم ولی عروسِی مَردُم اُم دِیِن)aros navesom veli erosay mardom om deyen
(یعنی فلان کار آخر عاقبت ندارد .فلانی فلان کار را انجام داده و به جایی نرسیده)
چشمه آب روستای گنخک
این چشمه در فاصله 3کیلومتری روستای گنخک در کوه های مجاور واقع شده است .این چشمه که نام آن چَک چَک(chak chak) گذاشته شده است به خاطر این است که آبی که از این چشمه جاری میشود قطره قطره است .این چشمه منبع آبی است برای احشام و گوسفندان.در کنار این چشمه یک حوض ساخته شده است که آب جاری شده از چشمه با لوله به داخل حوض میریزد و مورد استفاده قرار میگیرد.
ضربه عکرَب(zarbeh akrab)
ضرببه عکرَب(zarbeh akrab) یکی از اتفاقات جالب و سنتی میباشد که از زمان های خیلی خیلی دور مرسوم بوده.ضربه عکرَب(zarbeh akrab) اوایل یا اواسط برج 8رخ میدهد . طی آن یک باد سرد و همراه با گرد و غبار رخ میدهد ،ومردم به وسیله این باد میفهمیدند که زمستان نزدیک است.هنگامی که این اتفاق رخ میداد و مردم متوجه میشدند که زمستان در راه است هر که خانه اش مشکلی داشت همگی به کمکش میرفتند و خانه را ترمیم میکردند.این ضربه عکرب برای من ثابت شده است و هر سال شاهد رخ دادن آن هستم .
معنی لغوی ضربه عکرَب:یعنی ضربه کاری
اهنگ بوشهری بووا بووا از مهدی نصیری لطفا دانلود کنید...نظر یادتون نره